Contactgegevens

China Business Association
Postbus 2522
4800 CM Breda
info@cba-zw.nl

Inloggen

Wilt u op de hoogte blijven of lid worden, registreer hier.
Bent u lid, login hier:
Emailadres
Wachtwoord
 Wachtwoord vergeten?
 

Industrie VS gaat inlopen op China

20-08-2013

WASHINGTON (ANP) - Nadat de Amerikaanse industrie jarenlang terrein heeft moeten prijsgeven aan China en andere sterke exporterende landen, krabbelen Amerikaanse producenten nu langzaam uit het dal. De maakindustrie herpakt zijn concurrentiepositie, schrijft The Wall Street Journal maandag.

Het handelstekort voor de industrie is in de eerste helft van dit jaar met 225 miljard dollar iets verbeterd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (227 miljard dollar), citeert de krant econoom Ernest Preeg, die de gegevens heeft becijferd. Het zou gaan om de eerste verbetering in jaren. ,,Een hoopvolle ontwikkeling'', aldus de econoom die verbonden is aan een onderzoeksgroep die wordt gefinancierd door de industrie. Het handelstekort of -overschot geeft het verschil weer tussen de export en import van een land.

Ook de Boston Consulting Group voorspelt een forse opleving van de Amerikaanse maakindustrie, vooral omdat deze geholpen wordt door lagere energiekosten en stagnerende lonen. Volgens de groep zouden tegen 2020 mogelijk 2,5 tot 5 miljoen nieuwe banen in de VS kunnen bijkomen, als de ontwikkeling zich doorzet en er ook productie uit Aziatische landen wordt teruggehaald.

Nieuws