Contactgegevens

China Business Association
Postbus 2522
4800 CM Breda
info@cba-zw.nl

Inloggen

Wilt u op de hoogte blijven of lid worden, registreer hier.
Bent u lid, login hier:
Emailadres
Wachtwoord
 Wachtwoord vergeten?
 

China waarschuwt VS over schuldenplafond

09-10-2013

PEKING (ANP) - De Chinese regering maakt zich zorgen over de ophef rond het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. De Verenigde Staten moeten zorgen dat het wereldwijde economische herstel én de Chinese investeringen in de VS niet in gevaar komen, zei de Chinese viceminister van Financiën Zhu Guangyao. Dat berichtten Amerikaanse media dinsdag.

\"We hopen dat de Amerikanen de lessen van de geschiedenis begrijpen\", stelde Zhu. Hij verwees naar de laatste keer dat Amerikaanse politici elkaar in de haren vlogen over het schuldenplafond. Dat resulteerde uiteindelijk in een verlaging van de kredietstatus van het land. Het is de eerste keer dat een hoge Chinese functionaris zich publiekelijk uitlaat over het conflict rond het schuldenplafond.

Niet alleen China maakt zich zorgen over de politieke onrust over de Amerikaanse staatsschuld. Volgens Amerikaanse media dringt Tokio aan op een snel akkoord over het verhogen van het schuldenplafond. De Japanners vrezen voor chaos op de financiële markten als de Amerikanen hun schulden niet meer kunnen betalen.

China en Japan behoren tot de grootste schuldeisers van de Verenigde Staten. Beide landen bezitten meer dan 1000 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties

Nieuws